May 31, 2021

VEILIG RIJDEN IN NAT WEER

Uw ramen hebben de neiging om beslagen te worden als het regent. Gelukkig zijn er een paar dingen die u kunt doen om dit probleem te voorkomen. De gemakkelijkste en snelste manier is om gewoon op de ontdooiknop in uw auto te drukken. Als er iets is dat u wilt laten werken als het hard regent, zijn het uw ruitenwissers. Veel automobilisten beseffen het niet, maar je ruitenwissers zouden eigenlijk elk jaar moeten worden vervangen.

Hoe schoner uw voorruit, hoe gemakkelijker het is om de weg voor u te zien als het buiten regent. Maak er een gewoonte van om uw voorruit één keer per week schoon te maken. Als uw banden versleten zijn, zult u het moeilijker hebben om de weg vast te houden, vooral als het hard regent of als er plassen op de weg zijn. Het is belangrijk dat u veilig blijft wanneer u door een zware regenbui rijdt.

Een van de grootste problemen bij rijden bij nat weer is dat het uw vermogen om uw omgeving te zien belemmert. Om dat probleem tegen te gaan, moet u uw dimlicht inschakelen, zelfs als het buiten relatief licht is. Probeer plassen zoveel mogelijk te vermijden. Als je er absoluut doorheen moet rijden, zorg dan dat je langzamer gaat rijden.

hallorijbewijs.nl